Doorgaan naar hoofdcontent

Ik ben afslankingsconsulente!

Wie mij volgt op Instagram of Twitter, zag het misschien al voorbijkomen, maar omdat ik graag meer dan 140 tekens wil wijden aan mijn laatste nieuwe diploma, schrijf ik er ook een blogpost over.


Eind 2013 schreef ik me in voor de cursus Afslankingsconsulent van het Centrum voor Afstandsonderwijs. Ik was toen al niet meer zo gelukkig op mijn toenmalige job en had meer dan nood aan een nieuwe portie positiviteit in mijn leven. Ik dacht na over wat me blij maakte en kwam uit bij mijn passie voor koken en gezonde voeding. Hoewel ik zelf liever ‘voedingsconsulent’ dan ‘afslankingsconsulent’ had zien staan op de kaft, dekte de cursus de lading wel. Wanneer je gewoon gezond eet, hoef je nooit te diëten. Je valt door een gezond eetpatroon immers automatisch af mocht je overgewicht hebben. De focus in de cursus lag op gewone gezonde voeding, een eetpatroon voor het leven, geen dieet voor even. Hoera! Tot zover…

Toen ik de cursus wat beter ging lezen, bleek dat ‘ie propvol schrijffouten stond, zowel grammatica- als spelfouten. Elke haar van mijn weelderige rode bos ging recht overeind staan. Ik kan er niet aan doen, maar in mijn ogen verliest de persoon achter de cursus dan meteen alle geloofwaardigheid. Ik legde de cursus opzij.

Midden 2014 gaf ik dan eindelijk mijn ontslag op de job die me ongelukkig maakte. Ik schreef me in voor een lerarenopleiding en ging ondertussen interimwerk doen. Omdat ik wat tijd over had voor de opleiding zou beginnen, dacht ik weer terug aan de cursus afslankingsconsulent, een cursus waar ik tenslotte voor had betaald. Ik besloot heel hard te proberen om over al die fouten heen te zien en me enkel te concentreren op de inhoud. Dat bleek al snel een onmogelijke opdracht voor mij. Daarom heb ik de hele cursus heel uitgebreid samengevat – of misschien beter gezegd veranderd, want ook qua structuur zat ‘ie heel onlogisch in elkaar. En daarna heb ik mijn eigen verbeterde cursus gestudeerd.


Eind november 2014 ging ik dan uiteindelijk examen doen en slaagde ik met 80%. Ik kreeg 91% voor theorie en 70% voor praktijk. Voor dat praktijkgedeelte moest je een heel weekmenu opstellen voor een fictieve persoon met overgewicht. Ik had al gemerkt dat de docente meer van de patatjes was, terwijl ik hou van afwisseling. Ik vermoed dat ze de pasta en de rijst die ik ook af en toe op het menu heb gezet niet zo kon waarderen. Maar goed, wanneer je grote onderscheiding behaalt, hoor je niet te klagen zeker?

Als ik in november al examen heb gedaan, waarom schrijf ik dan nu pas deze blogpost? Wel, de werking van het CVA is – naast de fouten in de cursus – mijn tweede punt van kritiek. Ik begrijp niet hoe het kan, maar mijn diploma wilde maar niet aankomen met de post. Ik belde elke week naar het CVA en elke week werden ze daar bozer op mij. Zij bleven erbij dat ze mijn diploma al verschillende keren hadden opgestuurd en spraken mij aan op een toon alsof ik al die diploma’s hier stiekem aan het verzamelen was. Wel, niet dus.

Ik ben langsgeweest bij de post, daar wisten ze ook van niks. En uiteindelijk – omdat ik gewoon niet meer durfde te bellen – ben ik eerder deze week mijn diploma persoonlijk gaan ophalen bij het CVA in Antwerpen. Daar probeerde ik nogmaals het feit dat ik het zo bizar vond aan te halen, maar ik kreeg als respons een heel botte ‘Ja, ik heb het nóg eens voor je afgedrukt, dus nu heb je het, hé.’

Raad ik het CVA aan? Neen!

Ben ik blij met mijn nieuwste diploma? Ja! Ja! O zo ja!

Reacties

 1. Super! Gewoon al het feit dat je het haalde en dan nog met zo'n cijfers ook!

  Schrijffouten in een cursus, daar word ik ook onnozel van; hoe moeilijk is dat nu om dat eens te laten nalezen?! Laatst kreeg ik een magazine van een ingenieursvereniging met daarin een artikel boordevol fouten, zowel op gebied van spelling als zinsconstructies. Ik had het bijna weggesmeten zonder de rest nog te lezen, zo'n kriebels kreeg ik er van.
  Of een slechte layout, dat valt in dezelfde categorie. Ik heb zo ooit een cursus volledig zelf gelayout om hem te kunnen leren. De prof had gelukkig niet door waarom ik per se de wordversie wilde ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!

   Ik begrijp dat ook écht niet. Zelfs op m'n diploma, als je goed kijkt: wàt staat die komma tussen die 80 en dat procentteken te doen?

   Een vriendin van mij heeft bij het CVA ook een opleiding tot hondentrainer gevolgd. Ook die cursus stond propvol fouten. Het is dus volgens mij niet zo dat ik gewoon pech had. Ik heb bijna zin om een mailtje te sturen of ik al hun cursussen niet mag nakijken, tegen betaling dan wel uiteraard. ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…