Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 5: aMuse Rouge hartje Merlot, al 5 jaar

Met uitzondering van één dag, toen we gingen eten voor Fandango’s verjaardag, heb ik de afgelopen week elke dag gekookt. Ook op de dag dat mijn lief en ik vijf jaar samen waren. Ik moest die avond immers nog naar de les. Tijd om uit eten te gaan, hadden we dus helaas niet.

Kip met appel en walnoten (Pascale Naessens)


Eentje van Pascale Naessens, zij het wel volledig naar m’n hand gezet. Het recept kwam afgelopen week al online, net als mijn review van het kookboek waaruit het komt.

Bladerdeegpakketjes met zalm


Een receptje vol vitamine B12. Later deze week lees je meer over deze belangrijke B-vitamine en krijg je ook dit recept!

Havermoutpizza


Onze 5-year-anniversary-maaltijd, met een glaasje cava erbij. Omdat ik nog niet àlles had geprobeerd met havermout. Wat een ontdekking, dit! Het recept krijg je nog!

Bloemkool mac & cheese


Dit gerecht ziet er zó veel minder smakelijk uit dan het in werkelijkheid is. Serieus! Het is een gezondere macaroni met kaas en hesp, zonder bloem of boter en vol verbogen groente. Zal ik het recept delen?

Pasta yoghurttonnato


Dit, maar dan met Griekse yoghurt in plaats van zelfgemaakte mayonaise. Voor de saus meng je dus gewoon een blikje tonijn met enkele eetlepels Griekse yoghurt en wat peper en zout. Ook heel lekker, en nog een pakje gezonder!

Pasta met tomatensaus (veggie)


Omdat binnenkort de Dagen Zonder Vlees weer beginnen, en ik nog zoveel mogelijk recepten met vlees of vis wil uitproberen, kook ik eventjes wat minder veggie. Tenzij ik alleen thuis ben, zoals op zondagavond het geval was. Dit duurde amper langer om te maken dan om op te eten. Maar het was wel buiten proportioneel lekker!

Reacties

 1. Oehoeh, nieuwe inspiratie voor de komende week. Dit ziet er allemaal zó lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Altijd leuk om een reactie te krijgen! Heb je al enkele receptjes van op m'n blog gemaakt? :-)

   Verwijderen
 2. Hmm, ben al benieuwd naar de receptjes, ook van die bloemkool mac & chees ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen, zelf ben ik ook echte merlot dus ga binnenkort een receptje proberen, nu nog kiezen want ze zien er allemaal zo lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bladerdeeg pakketje met zalm ziet er heerlijk uit!!
  Ik ben meer van de Chardonay. ik heb thuis ook speciale wijnglazen voor de witte wijn. Binnenkort mar eens mijn vriendje verrassen met dit recept :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, Merlot in de titel slaagt op m'n vriend, niet op de wijn. :-) Ik noem hem zo op m'n blog...

   Verwijderen
 5. Leest lekker weg. Allemaal mooie en vooral lekkere hapjes heb je gemaakt. Een lekker wijntje maakt zo'n feestmaal dan helemaal af!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Instagram Instants maart 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
De eerste van een nieuwe maand betekent Instagram-tijd op m’n blog. Dit was mijn maart. Ik verjaarde, ging shoppen, ondernam een heus DIY-projectje, ontdekte een nieuwe hobby, mocht Smartmat testen en kreeg een vlaag van lenteschoonmaakkriebels. De maand werd afgesloten met een weekje ziekteverlof omwille van een blokkade in m’n bovenrug.

Een onverwacht bezoekertje op het werk. M’n collega had de poort laten openstaan, waardoor dit schattige kleine konijntje plots kwam binnengehuppeld. We hebben het gevangen en opnieuw losgelaten in het wild. Dat ging bij mij een beetje gepaard met pijn in het hart, maar iedereen verzekerde me dat konijntjes het gelukkigst zijn in het wild.
Bron foto: weheartit.com
Het krioelt in de omgeving van m’n werk trouwens van de diertjes. …

Instagram Instants februari 2014

Ik vind het leuk om via fotootjes momenten te onthouden die je anders zou vergeten of dingen op te merken waar je anders geen aandacht aan zou besteden. Vluchtige momenten worden zo tijdloos. Heel gewone dingen worden bijzonder.
Dit was mijn februari. Merlot maakte een nieuwe lay-out voor mijn blog (wat vind jij ervan?) én hij bezorgde mij een verrassingsvalentijn. Ik kreeg een portie hondjesknuffels en ik kocht lage laarsjes waar ik helemaal verliefd op ben.
Zo begin ik elke ochtend: met een kom havermout waar de vitamientjes bijna uitspringen. Hier had ik mijn havermout opgeleukt met lijnzaad, chiazaad, hennepzaad, dadels en noten. Tot enkele jaren geleden ontbeet ik nooit. Nu is het mijn favoriete maaltijd van de dag.
Merlot stak mijn blog in een nieuw kleedje! Ik wilde minder roos, meer rood en grotere foto’s. Ik ben heel blij met wat hij ervan heeft gemaakt. Het enige ‘jammere’ is dat ik alle blogposts van voor de themaverandering moet aanpassen aan de nieuwe lay-out. Daar ben ik st…

Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd: hapje in een glaasje

Ik ben bij de laatste tien in de wedstrijd!!! De laatste tien! 10! Zo, dat moest er even uit.
Oké, wacht, het is nog niet helemaal uit mijn systeem. Echt waar: er zijn nog maar tien bloggers die Libelle Lekker! ervan trachten te overtuigen dat zij de meest inspirerende en gepassioneerde foodblogger van Vlaanderen zijn, EN IK BEN ER EENTJE VAN!
Nu, ik doe ook effectief alles met passie, en ik ben heel blij dat ik dat blijkbaar ook zo kan overbrengen. Ik ben nooit zomaar enthousiast, ik ben jumping up and down-enthousiast. En vandaag sta ik te springen om je mijn derde gerechtje voor de wedstrijd te tonen: een hapje in een glaasje, want dat was de opdracht.
Zoals steeds, blijf ik trouw aan mijn eigen kookstijl: met een beperkt aantal ingrediënten die je makkelijk vindt een eenvoudige bereiding maken waar je zonder schuldgevoel van kan smullen. De verrassing zit hem bij mij vaak in de combinatie, en dat is hier niet anders. Verder is het hapje helemaal veggie, wat dan weer niet zo verrassen…