Doorgaan naar hoofdcontent

Weekmenu 5: aMuse Rouge hartje Merlot, al 5 jaar

Met uitzondering van één dag, toen we gingen eten voor Fandango’s verjaardag, heb ik de afgelopen week elke dag gekookt. Ook op de dag dat mijn lief en ik vijf jaar samen waren. Ik moest die avond immers nog naar de les. Tijd om uit eten te gaan, hadden we dus helaas niet.

Kip met appel en walnoten (Pascale Naessens)


Eentje van Pascale Naessens, zij het wel volledig naar m’n hand gezet. Het recept kwam afgelopen week al online, net als mijn review van het kookboek waaruit het komt.

Bladerdeegpakketjes met zalm


Een receptje vol vitamine B12. Later deze week lees je meer over deze belangrijke B-vitamine en krijg je ook dit recept!

Havermoutpizza


Onze 5-year-anniversary-maaltijd, met een glaasje cava erbij. Omdat ik nog niet àlles had geprobeerd met havermout. Wat een ontdekking, dit! Het recept krijg je nog!

Bloemkool mac & cheese


Dit gerecht ziet er zó veel minder smakelijk uit dan het in werkelijkheid is. Serieus! Het is een gezondere macaroni met kaas en hesp, zonder bloem of boter en vol verbogen groente. Zal ik het recept delen?

Pasta yoghurttonnato


Dit, maar dan met Griekse yoghurt in plaats van zelfgemaakte mayonaise. Voor de saus meng je dus gewoon een blikje tonijn met enkele eetlepels Griekse yoghurt en wat peper en zout. Ook heel lekker, en nog een pakje gezonder!

Pasta met tomatensaus (veggie)


Omdat binnenkort de Dagen Zonder Vlees weer beginnen, en ik nog zoveel mogelijk recepten met vlees of vis wil uitproberen, kook ik eventjes wat minder veggie. Tenzij ik alleen thuis ben, zoals op zondagavond het geval was. Dit duurde amper langer om te maken dan om op te eten. Maar het was wel buiten proportioneel lekker!

Reacties

  1. Oehoeh, nieuwe inspiratie voor de komende week. Dit ziet er allemaal zó lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Altijd leuk om een reactie te krijgen! Heb je al enkele receptjes van op m'n blog gemaakt? :-)

      Verwijderen
  2. Hmm, ben al benieuwd naar de receptjes, ook van die bloemkool mac & chees ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk om te lezen, zelf ben ik ook echte merlot dus ga binnenkort een receptje proberen, nu nog kiezen want ze zien er allemaal zo lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bladerdeeg pakketje met zalm ziet er heerlijk uit!!
    Ik ben meer van de Chardonay. ik heb thuis ook speciale wijnglazen voor de witte wijn. Binnenkort mar eens mijn vriendje verrassen met dit recept :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi, Merlot in de titel slaagt op m'n vriend, niet op de wijn. :-) Ik noem hem zo op m'n blog...

      Verwijderen
  5. Leest lekker weg. Allemaal mooie en vooral lekkere hapjes heb je gemaakt. Een lekker wijntje maakt zo'n feestmaal dan helemaal af!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Kalkoenstoofvlees met kriekbier

Dit maakte ik met kerst bij m’n mama, maar ik vergat het simpelweg te bloggen. Aangezien volgende week de Vasten beginnen (wat voor mij betekent: Dagen Zonder Vlees), krijg je het receptje nu nog van mij. Je hebt nog een week de tijd om dit te maken. Ren maar snel naar de winkel, want het is de moeite! Stoofvlees maak je meestal niet voor twee, hé. Dit recept is voor een hele pot, genoeg voor zes personen. Of voor meerdere dagen met minder personen. Wat heb je nodig (6 personen)? 1,2 kg kalkoenstoofvlees 6 rode uien 6 teentjes knoflook 3 el lichte cassonade ( Kinnekessuiker .) 6 el rode wijnazijn 4 el maïzena 2 x 25 cl kriekbier 500 ml kippenbouillon 3 sneetjes peperkoek Mosterd 3 takjes verse tijm 3 blaadjes verse of gedroogde laurier Stoofvleeskruiden Peper & zout Bakboter Wat moet je doen? 1. Smelt een klont bakboter in een stoofpot en bak er het kalkoenstoofvlees in aan. Zorg ervoor dat het vlees niet op elkaar ligt, anders stooft het in

Kerstrecept: Varkenshaasje met druivensaus

Koken in een andere keuken dan de mijne, ik doe dat niet zo graag. Je weet niets staan. Je kan je eigen vertrouwde gerief niet gebruiken. En het ergst van al: je moet koken op een vreemd vuur. Soms heb je echter geen keuze. Op kerstavond bij de familie van je lief bijvoorbeeld. Normaal ben ik zen in de keuken, maar het kerstmaal – nu ja, het kersthoofdgerecht – voor zeven man bereiden op een vreemd vuur, dat bezorgt mij toch een beetje zenuwen. Zeker als het zo’n vuur is zonder vuur, een inductiekookplaat. *insert evil music* Ik zie graag een vlam. Ik heb voeling met een vlam. Ik weet precies hoe groot mijn vlam moet zijn om witloof te stoven. Bijvoorbeeld. Wat ik echter niet weet, is welke nummer ik daarvoor moet kiezen. Het witloof dat mijn kerstgerecht vergezelde, was dan ook niet hoe ik het wilde hebben. Ik hou van stronkjes die intact blijven, mooi gekarameliseerd zijn en hier en daar een bruin kleurtje hebben. Zeker op kerstavond. Maar Merlot zegt dat ik moet stoppen

Review kookboek Gino’s Pasta – Gino D’Acampo

Wanneer deze review online komt, zit ik nog onder de zuiderse zon te genieten van het beste wat Italië te bieden heeft. Daarom vond ik het wel toepasselijk om deze keer mijn favoriete Italiaanse kookboek te reviewen. Een boek vol pasta’s, mijn nummer één favoriete gerecht! Ik kocht Gino’s Pasta in 2011 op de Boekenbeurs. Toen ik het toonde aan vrienden en familie dachten ze allemaal dat ik het voor de looks van de schrijver had gekocht. Heel eerlijk? Neen! Hij doet mij zelfs niets eens iets. Ik vermeld dit er maar bij zodat je weet dat mijn lovende woorden helemaal niets met den Gino te maken hebben. Dit is gewoon één van die zeldzame kookboeken waaruit je letterlijk àlles zou willen maken. Indeling & inhoud Zoals wel meer kookboeken, begint ook dit met een korte inleiding van de auteur. Daarna volgen enkele bladzijden geschreven door voedingsdeskundige Juliette Kellow. Zij legt uit waarom pasta best past binnen een evenwichtig eetpatroon. Veel mensen hebben schri