Met uitzondering
van één dag, toen we gingen eten voor Fandango’s verjaardag, heb ik de
afgelopen week elke dag gekookt. Ook op de dag dat mijn lief en ik vijf jaar
samen waren. Ik moest die avond immers nog naar de les. Tijd om uit eten te
gaan, hadden we dus helaas niet.
Kip met appel en walnoten (Pascale Naessens)
Eentje van Pascale Naessens, zij het
wel volledig naar m’n hand gezet. Het recept kwam afgelopen week al online, net
als mijn review van het kookboek waaruit het komt.
Bladerdeegpakketjes met zalm
Een receptje vol vitamine B12. Later
deze week lees je meer over deze belangrijke B-vitamine en krijg je ook dit
recept!
Havermoutpizza
Onze 5-year-anniversary-maaltijd, met een glaasje
cava erbij. Omdat ik nog niet àlles had geprobeerd met havermout. Wat een
ontdekking, dit! Het recept krijg je nog!
Bloemkool mac & cheese
Dit gerecht ziet er zó veel minder
smakelijk uit dan het in werkelijkheid is. Serieus! Het is een gezondere
macaroni met kaas en hesp, zonder bloem of boter en vol verbogen groente. Zal
ik het recept delen?
Pasta yoghurttonnato
Dit,
maar dan met Griekse yoghurt in plaats van zelfgemaakte mayonaise. Voor de saus
meng je dus gewoon een blikje tonijn met enkele eetlepels Griekse yoghurt en
wat peper en zout. Ook heel lekker, en nog een pakje gezonder!
Pasta met
tomatensaus (veggie)
Omdat
binnenkort de Dagen Zonder Vlees weer beginnen, en ik nog zoveel mogelijk recepten
met vlees of vis wil uitproberen, kook ik eventjes wat minder veggie. Tenzij ik
alleen thuis ben, zoals op zondagavond het geval was. Dit duurde amper langer
om te maken dan om op te eten. Maar het was wel buiten proportioneel lekker!
Oehoeh, nieuwe inspiratie voor de komende week. Dit ziet er allemaal zó lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenAltijd leuk om een reactie te krijgen! Heb je al enkele receptjes van op m'n blog gemaakt? :-)
VerwijderenHmm, ben al benieuwd naar de receptjes, ook van die bloemkool mac & chees ;-)
BeantwoordenVerwijderenLeuk om te lezen, zelf ben ik ook echte merlot dus ga binnenkort een receptje proberen, nu nog kiezen want ze zien er allemaal zo lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenBladerdeeg pakketje met zalm ziet er heerlijk uit!!
BeantwoordenVerwijderenIk ben meer van de Chardonay. ik heb thuis ook speciale wijnglazen voor de witte wijn. Binnenkort mar eens mijn vriendje verrassen met dit recept :)
Hihi, Merlot in de titel slaagt op m'n vriend, niet op de wijn. :-) Ik noem hem zo op m'n blog...
VerwijderenLeest lekker weg. Allemaal mooie en vooral lekkere hapjes heb je gemaakt. Een lekker wijntje maakt zo'n feestmaal dan helemaal af!
BeantwoordenVerwijderen